Historie


Glade medaljevindere

Høsten efter et af de mange hyggelige stævner

Foreningen Jyllinge Uni Cykel Entusiaster (JUCE), blev stiftet i sommeren 2003.

Klubben opstod efter at nogle forældre var blevet lidt trætte af at skulle køre deres børn fra Jyllinge til Frederikssund, hvor børnene var medlem i “Frederikssund Uni Cyklister”. Der var en god håndfuld medlemmer som kom fra Jyllinge, så måske var der grundlag for en egen klub i Jyllinge.

Ved den stiftende generalforsamling den 19/6/2003, var der mødt forældre til 5 unicykel børn op og der var derved nok til at stifte en klub, og samle en bestyrelse. Nu manglede vi bare et sted at træne. Efter noget tid lykkedes det at få tildelt tid i Jyllingehallen, som er den lokale sportshal. Herefter blev der sat opslag op forskellige steder i Jyllinge for at gøre opmærksom på den nye klub.

Som nystiftet klub er det selvfølgelig altid spændende, hvor mange der møder op til den første træningsdag. Vi håbede på måske 15 børn. Vi blev ikke skuffet – der kom hele 23 børn – endda alle med egen unicykel.

Unicyklister fanget på et sjældent roligt tidspunkt

Nogle af de yngre medlemmer

Inden udgangen af det første år var vi ca. 40 aktive medlemmer samt et antal passive støtte medlemmer.

De aktive medlemmer spænder over alle aldre. Børn fra 7 år og op til voksne, der har rundet de 50. Især SFO’erne har været gode “leverandører”, idet de har sørget for mulighed for at prøve kræfter med de ethjulede cykler. Herfra er børnene ofte blevet så interesserede, at langt de fleste har anskaffet deres egen cykel. Det er dog ingen betingelse for at deltage i klubben, at man har sin egen cykel.

Da vi i 2004 deltog i Landsmesterskaberne havde vi åbenbart gjort så stort indtryk ude omkring, at vi blev opfordret til at stå for at arrangere landsmesterskabet i 2005. Dette løb af stablen i den sidste weekend af maj måned, og blev en stor succes. 212 aktive cyklister og i alt omkring 300 mennesker deltog.

Eva i fin stil

En af de mange aktive voksne i klubben

Voksne kører uden støttehjul

Med starten af sæsonen 2005/2006, stiftede vi en seniorafdeling i klubben. Der var efterhånden en del voksne som viste interesse for ikke kun at aflevere deres barn i klubben, men også gerne selv ville prøve de ethjulede. Senior afdelingens medlemmer er alle på 25 år og opefter. Vi har givet afdelingen navnet “Senior JUCE”, som vi forkorter SJUCE. Hvis man udtaler det lyder det som [sjus]. Det synes vi selv er meget sjovt. I dag bruges navnet SJUSE ikke rigtig længere, men der er en hel del voksne, som cykler på alle niveauer – helt fra begyndertræning i hallen hen over Muni-cyklister (Mountain Uni) i skoven til Danmarksmestre i 10 km landevejskørsel – alle +40’er :).

Til trods for den nedbrændte Jyllingehal har de seneste år budt på et stabilt medlemstal for JUCE. Vi har ændret lidt på træningen, og træner nu sammen fredag og søndag, børn og voksne, begyndere og øvede – hvilket giver stort sammenhold og masser af inspiration medlemmerne imellem. Træningen består af freestyle, tricks, hockey – og vi kan love, at der er sjov og motion for alle pengene.

Klubben er medlem af Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening (JGI) og har træningslokaler i Jyllinge hallen, Planetvej 35, 4040 Jyllinge, samt på Baunehøjskolen, Baunegårdsvej 85, 4040 Jyllinge.